Zalencentrum te Heteren

Heteren

1 van 3

23 maart 2018

Burgland Bouw realiseerde de nieuwbouw van dit zalencentrum met sportaccomodatie.Dit project betreft een traditioneel opgetrokken gebouw met in de grond gevormde mortelschroefpalen. De fundering van het gebouw is een in het werk gestorte fundering welke bestaat uit ringbalken en tussenbalken. De begane grond van het zalencentrum is voorzien van een geïsoleerde kanaalplaatvloer. De vloer in de sporthal bestaat uit een in het werk gestorte betonvloer. De binnenmuren zijn deels opgetrokken uit kalkzandsteen en deels schoonmetselwerk met betonblokken of gebakken klinkers. De gevels zijn opgetrokken in schoon metselwerk met strengpers steen, de gevels van de sporthal zijn daarnaast deels voorzien van ruw gerookte houten planken. De planken zijn behandeld met een zwarte kleur en bevestigd op de geïsoleerde sandwichpanelen. De hoogdraagconstructie bestaat uit een stalen draagconstructie, dragend metselwerk en een vloer uitgevoerd met kanaalplaten. De kozijnen en deuren zijn vervaardigd uit hardhout. Het dak van het zalencentrum is samengesteld uit geïsoleerde dakplaten en voorzien van betonnen dakpannen. De sporthallen zijn voorzien van stalen dakplaten met kunststof dakbedekking.

Het zalencentrum is op dusdanige wijze afgewerkt en ingericht dat het veel weg heeft van een zogenaamd Bruin Café. Het is voorzien van lambrisering, diverse barren en een eiken parketvloer. De entree is voorzien van een leisteenvloer.

De sporthal is afgewerkt met lichte metalen, akoestische panelen en een entresol met tribune. Ook de sanitaire ruimtes, zoals kleedkamers, douches en toiletten zijn op een hoogwaardige luxe wijze in eigentijdse kleuren afgewerkt.

Zalencentrum Heteren is een multifunctionele accommodatie met sportvoorzieningen en horeca. Tevens beschikt het over diverse zalen t.b.v. bruiloften en partijen en een theaterzaal met podium.

  • Projectstatus
    Opgeleverd
  • Opdrachtgever
    Gemeente Over-Betuwe