1 van 3

27 oktober 2021

Nieuwbouw KC Leeuwesteyn te UtrechtGrenzend aan Leidsche Rijn Centrum wordt de nieuwe, groene woonwijk ‘Leeuwesteyn’ gerealiseerd. Naast de 68 woningen die wij in deze omgeving gebouwd hebben mochten wij ook het Kindcentrum, dat een basisschool, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een sportvoorziening omvat, realiseren.

Het nieuwe Kindcentrum is een plek waar kinderen eindeloos kunnen spelen, ontdekken, leren en hun talenten kunnen ontwikkelen. Dit kan in de diverse (speel)ruimtes, gymzaal, kookstudio en bibliotheek die in het gebouw worden gevestigd of natuurlijk in de buitenruimte of op het belevingsdak.

De opzet van het belevingsdak is om de stof die de kinderen binnen leren, buiten tastbaar te maken. Ook speelt het dak een belangrijke, meervoudige rol in het ontwerp, omdat het bijdraagt aan de duurzaamheid van het gebouw. De zonnepanelen en waterbuffer zorgen voor de energie- en watervoorziening van het gebouw. Tevens leveren het groen en de moestuin op het dak schone en frisse lucht.

De gymzaal is geplaatst als volume onder de school. Vanwege de grote vrije overspanning van de gymzaal is er een verzwaarde constructie nodig om de bovengelegen onderwijsruimten te dragen.

Het project heeft een brutovloeroppervlakte van ca. 3.891 m². De school (17 groepen + 2 speellokalen) bedraagt 2.255 m², de gymzaal 455 m² en de kinderopvang 1.181 m².

  • Projectstatus
    Opgeleverd
  • Opdrachtgever
    Stichting PCOU
  • Architect
    BDG Architecten