Nieuwbouw Herman Broeren school

Rosmalen

1 van 4

30 april 2018

In opdracht van de gemeente ’s Hertogenbosch, afdeling Jeugd & Onderwijs realiseerden wij de nieuwbouw van de Herman Broeren school te Rosmalen.Deze school heeft een regionale functie voor Speciaal en Voortgezet Onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen, of kinderen met een verstandelijke / lichamelijke beperking van de leeftijd 4 – 20 jaar. De school biedt onderwijs aan circa 574 leerlingen.

De nieuwbouw bestaat uit drie van elkaar losstaande gebouwen welke een oppervlakte beslaan van circa 6.000 m². De gebouwen zijn voorzien van leerklassen, zorg(plus)klassen en praktijkklassen. Daarnaast zijn er multifunctionele ruimten, verschillende kantoren voor bestuur, logopedie, fysiotherapie e.d. Dit alles wordt aangevuld met een ruim opgezet binnenzwembad en twee gymzalen. Het zwembad is voorzien van een beweegbare bodem en de gymzaal wordt ingericht met diverse sporttoestellen. Alle gebouwen worden bedekt met een groen sedumdak van circa 6.000 m2.

Burgland Bouw B.V. heeft dit project als hoofdaannemer uitgevoerd met de disciplines Bouwkundig, Elektrotechnisch en Werktuigbouwkundig.

  • Projectstatus
    Opgeleverd
  • Opdrachtgever
    Gemeente ’s Hertogenbosch