Nieuwbouw en renovatie Christelijk Lyceum

Veenendaal

1 van 18

05 juli 2019

Burgland Bouw realiseerde een duurzaam schoolgebouw te VeenendaalOp de locatie waar ruim vijftig jaar geleden het huidige gebouw gebouwd werd, is nu een modern, toekomstgericht, BENG (bijna energieneutraal), Fris* en duurzaam pand gerealiseerd. Een deel van het bestaande gebouw is hergebruikt in het nieuwe duurzame schoolgebouw. Denk hierbij aan de bestaande betonconstructie in het gebouw, puingranulaat voor de ondergrond van het terrein, airco’s en paneelwanden, maar bijvoorbeeld ook de kunstwerken op de kopgevels van de gebouwen.  Het karakter van de school blijft voelbaar in de nieuwbouw.

De locatie biedt onderwijs (vmbo, havo en vwo) aan meer dan 2.000 leerlingen. Het betreft een school van ca. 6.420 m² bruto vloeroppervlakte.

* Frisse scholen is een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een Frisse School is een schoolgebouw (basis- of voorgezet onderwijs) met een laag energiegebruik en een gezond binnenklimaat als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.

  • Projectstatus
    Opgeleverd
  • Opdrachtgever
    Christelijk Lyceum Veenendaal
  • Architect
    NOAHH