Nieuwbouw Brekeldschool

Rijssen

1 van 4

30 april 2018

Burgland Bouw realiseerde de nieuwbouw van de Brekeldschool te Rijssen.Het betreft een compleet nieuw schoolgebouw met een omvang van totaal 1.420 m² bvo inclusief.

Traditioneel gemetselde gevels, keramische dakpannen en gelamineerde houten spanten bepalen het gevelbeeld. Van binnen wordt de school afgewerkt met kwalitatief hoogwaardige materialen.

Burgland Bouw B.V. is hoofdaannemer bij dit project. Ook de E&W- installaties en de terreininrichting behoren tot onze opdracht.

De Brekeldschool behoort tot één van de meest energiezuinige scholen van Nederland. Het schoolgebouw is conform de richtlijnen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gebouwd. Dit houdt in dat het gebouw een zogenaamde ‘frisse’ school betreft. Het schoolgebouw gebruikt weinig energie en beschikt over een gezond binnenklimaat door optimale isolatie en ventilatie. Verder wordt het gebouw doormiddel van LED verlichting verlicht en zijn er zonnepanelen geplaatst. De ramen zijn voorzien van flexibele zonwering zodat de binnen temperatuur in de zomer goed beheersbaar is. De opgewekte warmte met warmtepompen blijft door het geavanceerde ventilatiesysteem 95% in het gebouw. Ten slotte draagt de compacte bouw ook bij aan een gunstig energieverbruik. Het pand is 85% zuiniger dan de norm die de overheid stelt. Daarmee behoort de Brekeldschool te Rijssen tot de vijf meest energiezuinige scholen van Nederland.

  • Projectstatus
    Opgeleverd
  • Opdrachtgever
    Vereniging Ref. Onderwijs te Rijssen