Zendings-Diaconessenhuis Bethanië

Amerongen

1 van 9

28 maart 2018

Burgland Bouw realiseerde in opdracht van Zusters Zendings-Diaconessenhuis Bethanië de nieuwe huisvesting te Amerongen.De locatie en het ontwerp van het gebouw onderstrepen de maatschappelijke betrokkenheid en missie van de zusters; migranten, eenzaamheid en levensvragen.

Het nieuwe gebouw heeft de mogelijkheid tot mee-wonen en vinden van (tijdelijke) woonruimte. De multifunctionele ruimten binnen en buiten moeten ontmoeting faciliteren en bevorderen, waarbij verbinding wordt gemaakt tussen binnen en buiten. De multifunctionele ruimten moeten eenvoudig omgezet kunnen worden naar individuele ruimten en/of wooneenheden. De tuin bestaat uit een gezamenlijk terras voor de zusters en een terras voor alle bewoners van de leefgemeenschap. Deze tuin biedt de mogelijkheid om de stilte op te zoeken maar ook om anderen te ontmoeten.

Duurzaamheid stond hoog in het vaandel bij het ontwerp en realisatie van dit project. Duurzaam in de zin van flexibilteit van het gebouw, dat ongeacht het type bewoners, voor langere termijn huisvesting biedt. Maar ook gebruik van duurzame en natuurlijke materialen was van belang. Er is een duurzame energievoorziening gerealiseerd waarmee zoveel als mogelijk energie wordt opgewekt.

  • Projectstatus
    Opgeleverd
  • Opdrachtgever
    Zusters Zendings-Diaconessenhuis Bethanië