1 van 1

12 november 2021

Projectupdate 16: Nieuwbouw Rodenborch College RosmalenMartijn van Leeuwen (Architect RoosRos Architecten) , Fred Aarntzen (Opzichter BBC Bouwmanagement) en Jeroen Kastelein (Uitvoerder Burgland Bouw B.V.) vertellen over de realisatie van het Rodenborch College te Rosmalen.

Het Rodenboch College is een LOOT-school, waardoor er focus op sport is. Een onderdeel van het nieuwe gebouw bestaat daarom uit een sportaccommodatie met twee sporthallen, bestaande uit zes gymzalen. De totale brutovloeroppervlakte bedraagt ca. 16.990 m², waarvan 12.634 m² onderwijs en 4.356 m² sport. Het is een grote school, maar door de verschillende lesvleugels krijgt het een kleinschalig karakter. In het nieuwe schooljaar (zomer 2022) zullen 2300 leerlingen en 200 docenten welkom worden geheten in het nieuwe gebouw.

Het is een BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) gebouw, voorzien van energiezuinige installaties, warmtepompen en zonnepanelen.

In opdracht van Ons Middelbaar Onderwijs. In samenwerking met RoosRos Architecten, Adviesbureau van de Laar, ZRi, Hevo, De Blaay – Van den Boogaard Raadgevende Ingenieurs, WSi Techniek en BBC Bouwmanagement.

 

 

Neem contact op met Wim de Jong

Bouwers met daadkracht