Voormalig Postkantoor Neude

Utrecht

Burgland Bouw realiseert in opdracht van a.s.r. vermogensbeheer en MRP Development de verbouwing van het voormalig postkantoor aan de Neude 11 te Utrecht.

Het Hoofdpostkantoor werd in 1924 opgeleverd en is een ontwerp van architect Crouwel jr. Hij ontwierp dit in de stijl van de Amsterdamse school (stijl in de bouwkunst). De hal van het gebouw is imposant door de hoge paraboolvormige bogen.

Het rijksmomument van ca. 16.000 m² wordt verbouwd tot een nieuwe bestemming voor de Bibliotheek Utrecht, diverse winkels en horeca. Ook wordt er in de bibliotheek een auditorium gerealiseerd voor trainingen en cursussen. Oorspronkelijk was alleen de centrale publiekshal openbaar toegankelijk; in de nieuwe situatie wordt bijna het hele gebouw publiekstoegankelijk. De bilbiotheek wordt een ontmoetingsplek voor de moderne stedeling, een plek voor jong en oud, studenten en werkenden.

  • Projectstatus
    In aanbouw
  • Opdrachtgever
    a.s.r. vermogensbeheer en MRP Development de

Neem contact op met een van onze adviseurs

Bouwers met daadkracht.